Klubben

Östermalms Hapkido Taekwondo klubb
Klubben grundades av Chago Rodriguez Segura, som också är klubbens huvudtränare, och Kerstin Wilton 1981 med namnet Östermalms Hapkido Taekwondo klubb, eftersom den då låg på Östermalm i Stockholm. Sedan 1995 är klubben belägen på Södermalm men har ändå bibehållit sitt ursprungliga namn. Kerstin Wilton är föreningens ordförande sedan starten!

Östermalms Hapkido Taekwondo klubb blev genast den mest framgångsrikaste klubben i Sverige genom alla tider och står sig även idag, över 30 år senare. På -80,-90 och 2000 talet så dominerade klubben Svensk Taekwondo. Många av klubbens medlemmar har varit med i svenska Taekwondo Landslaget och klubben har vunnit utmärkelsen bästa klubb på SM, Svenska Cupen samt DM mellan åren 1982 till 2002. Bland klubbens många framgångsrika medlemmar finns kända namn som Paolo Roberto, Liam Norberg, Dragomir Mrsic och Arkan Asaad som numera är verksamma som skådespelare, författare, regissörer m.m. inom TV, film och media.

Grand Master Chago T.S. Rodriguez Segura
GM Chago Rodriguez Segura är en meriterad tränare och coach med gedigen erfarenhet både som utövare och instruktör. Chago Rodriguez Segura har varit landslagstränare och coach för svenska landslaget i 24 år och bland annat deltagit på fler än 13 Europamästerskap, 16 Världsmästerskap, tre Olympiska kvalificeringsturneringar och två Olympiska spel, Sidney 2000 och Beijing 2008.

I över 30 år har han drivit sin egen klubb Östermalms Hapkido Taekwondo klubb med stora framgångar både i Sverige och internationellt. Han blir regelbundet inbjuden att undervisa och hålla träningsläger runt om i världen, däribland Lettland, Spanien, USA, Finland, Korea, Mexico och Thailand. Idag är GM Chago Rodriguez Segura även landslagstränare och coach för Island.

Klubbens träningsmetodologi och värdegrund
Östermalms Hapkido Taekwondo klubb erbjuder en modern och sportanpassad träning i en prestigelös miljö. Träningen är innehållsrik och varierad och de olika grupperna erbjuder träning väl anpassad för såväl barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer, från nybörjare till avancerade, motionärer såväl som tävlande på elitnivå!

Taekwondo och Hapkido är träningsformer som kräver och övar upp koordination, balans, kondition, styrka, rörlighet och smidighet. Självförsvar ingår också i träningen. Taekwondo och Hapkido strävar efter både kroppslig och mental balans. Det är även viktigt att hela tiden jobba med båda kroppshalvorna. För det inre ger träningern mental styrketräning i form av fokusering och koncentrationsövningar. Mentalt är det viktigt med disciplin, koncentration, respekt, ödmjukhet, självrespekt och självförtroende. Självförtroendet stiger i takt med att man lär sig mer och stiger i bältesgraderna.

Klubben undervisar i WTF Taekwondo, som är den Olympiska Taekwondogrenen, och i Doowon Hapkido.

Träningen ger följande mervärden:
Respekt och ödmjukhet
Självförtroende och självrespekt
Vänskap och familjär atmosfär
Prestigefri miljö
Bättre kondition
Smidigare leder
Starkare muskler
Bättre koncentration
Avslappning
Ny kunskap
Ökad livskvalitet